понедељак, 22. фебруар 2021.

POLICIJA ZAUSTAVILA BAKU PRASETA I ODUZELA MU PORŠEA! Jutjuber uhvaćen dok je vozio tuđi automobil! (VIDEO)


 Po poslednjim saznanjima Kurira, dana 22.02.2021 godine oko 16.35 časova od strane patrole žandarmerije zaustavljeno je putničko vozilo "Porše Karera" stranih registarskih oznaka kojim je upravljalo lice Bogdan Ilić (jutjuber Baka Prase).

Baka Prase
foto: Pritnscreen

Od strane auto patrole utvrđeno je da lice upravlja vozilom registrovanim u inostranstvu bez prisustva vlasnika vozila, a pri tome ima stalno prebivaliste u RS. Vozilo će biti privremeno oduzeto u SPI Zapad,  zbog sumnje u carinski prekršaj i policijskih provera.

FUDBALSKI SUDIJA BIĆE VEČNO ZAHVALAN DVOJICI SUGRAĐANA IZ NOVOG PAZARA: Hrabri policajci ga izvukli iz požara i spasli mu život


 Hvala policajcu Srećku Banoviću i njegovom kolegi Rizvanoviću. Da nije Srećka bilo i njegove požrtvovanosti, ko zna šta bi se desilo. Ovako, zahvaljujući Srećku danas sam živ i ovde sa vama!

Ovako je danas u Novom Pazaru novinarima govorio Enes Gegić, fudbalski sudija iz Novog Pazara koga je pre petnaestak dana iz vatrene stihije, dok je gubio snagu i padao izvukao novopazarski policajac Srećko Banović.

Tog dana vatra je zahvatila objekat nekadašnjeg preduzeća "Razvitak" u Novom Pazaru koja je na tek nekoliko metara od kuće Gegića.

"Buknulo je iznenada, vatra je gutala fabriku, moja kuća na nekoliko metara, borio sam se, prskao vodom iz creva fasadu moje kuće da ne plane, bilo je jako teško, nagutao sam se dima, izgubio snagu, počeo da padam… Sećam se da mi je u tim trenucima pritrčao policajac, dohvatio me za ruku, a zatim sam izgubio svest", nastavio je Gegić.

Banović je tog popodneva bio na dužnsoti, preko radio veze stigla je informacija da gori "Razvitak".

"Kroz dim video sam čoveka koji se gušio, počeo da pada, sa jednom ženom koja se tu zatekla dohvatio sam ga, podigao, poneo do službenog automobila, a onda što brže kroz grad do bolnice… Na putu kroz grad bilo mu je sve gore", priča Banović.

Tek kad su stigli do bolnice, policajac je, kaže, odahnuo, tada je video da je i sam lakše povređen.

Gegić je odmah smešten na intenzivnu negu, u međuvremenu se oporavio. Pre nekoliko dana policajac Banović obišao je Gegića u bolnici, pozdravio ga za hodnika za kraj i početak priče o ljudskoj dobroti i požrtvovanosti.

HISTERIJA HRVATSKIH MEDIJA: Dara iz Jasenovca je prskanje krvi po ekranu u stilu jeftinih horora!


 Dok je većina građana u subotu uveče plakala gledajući film Gage Antonijevića o ustaškim zločinima za vreme NDH, hrvatski mediji i pojedinci na internetu nazivaju ga propagandom i političkim projektom, često ne birajući uvrede

Premijera potresnog filma "Dara iz Jasenovca" na Radio-televiziji Srbije o stravičnim stradanjima i zločinima u ustaškim logorima u NDH za vreme Drugog svetskog rata podigla je veliku prašinu u regionu, a posebno u susednoj Hrvatskoj, ali i dovela i do prave histerije i rasprava na društvenim mrežama!

Naime, nezadovoljstvo i opstrukcije hrvatske javnosti zbog ovog filma trajale su maltene od samog početka snimanja, a kulminirale su juče, nakon što je priča o stradanju dece u koncentracionom logoru Jasenovac u subotu prikazana na malim ekranima.

- Užas ustaških zločina prikazan je na katastrofalan način. Podsetimo, prve recenzije u američkim medijima pokopale su film, ističući kako se radi o jeftinoj srpskoj propagandi usmerenoj protiv Hrvata i Katoličke crkve. Poseban bonus ide glumcima koji glume ustaše, koji pričaju hrvatski s dorćolskim ili vojvođanskim naglaskom - piše Večernji list, između ostalog, u svojoj recenziji filma, za koji tvrde da je pun faktografskih grešaka i čak daju "savet" reditelju Draganu Gagi Antonijeviću da se "jednako grozni zločini mogu napisati puno bolje i bez prskanja po ekranu u stilu jeftinih horora".

Portal Index.hr ovo umetničko ostvarenje naziva "nečim poput službenog državnog filma u Srbiji pod vlašću Aleksandra Vučića", dok je Jutarnji list još ranije iznosio optužbe da je reč o srpskoj propagandi, kao i da je film od samog početka bio zamišljen i izveden kao politički projekat.

A dok je velika većina građana Srbije plakala gledajući ovu potresnu priču, na društvenim mrežama ređali su se još skandalozniji komentari: - Umesto da nas RTS kolektivno večeras vakciniše mržnjom, možemo da izađemo na Trg slobode i upalimo sveću za Đorđa Balaševića - napisao je profesor Beogradskog univerziteta Ivan Videnović na Tviteru, dok je korisnik pod imenom LukaKors otišao tako daleko da je napisao da film "opravdava genocid u Vukovaru i Srebrenici".

Reditelj filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević izjavio je za TV Prva da 75 godina niko nije smeo da finansira film o Jasenovcu sve dok se nije pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nažalost, i na našu nesreću, bilo je mnogo gore od onog što je prikazano na filmu. Mi smo našli najnižu prihvatljivu meru u opisivanju tih zločina. Više od toga bi bilo nemoguće gledati, a manje od toga ne bi donelo pravdu, niti učinilo film istinskim. Desilo se to što se desilo, ali trebalo je odlučiti kako to pokazati. Mi smo to pažljivo merili i verujem da smo uspeli - kazao je Antonijević za medije.

Amerikanac prevazišao sve

Film ima za cilj teritorijalno širenje Srbije!

Pored Hrvata, tu je i nova skandalozna kritika Džeja Vajsberga, kolumniste američkog časopisa Varajeti, koji se trudi da dokaže kako je srpski film o Jasenovcu - propaganda koja ima za cilj teritorijalno širenje i ekspanziju rasističke politike!

- Svedočanstvo je ludosti industrije Holokausta da neskrivena srpska nacionalistička propaganda ogrnuta velom filma o Holokaustu, poput "Dare iz Jasenovca", može naći distribuciju van svoje rodne zemlje. Manje iznenađuje to što je film predat na razmatranje za Oskara - napisao je Vajsberg. Ove kritike oštro je za strane medije odbacio stručnjak za Holokaust Majkl Berenbaum, objasnivši da ovo nije film protiv Hrvata, već govori o zlu koji su oni počinili.

Broj žrtava u Jasenovcu!

- Na suđenju Adolfu Ajhmanu u Jerusalimu 1961. svedok optužbe Aleksandar Arnon otkrio je da je u Jasenovcu ubijeno od 600.000 do 700.000 ljudi, dok je u drugim logorskim kompleksima NDH (Jadovno, pre svega) pobijeno još nekoliko stotina hiljada.

Istoričar Menahem Šelah je u svojoj knjizi "Istorija Holokausta - Jugoslavija" rekao da je 700.000 žrtava realan broj žrtava.

Preživeli su u svojim svedočenjima rekli da broj žrtava iznosi 900.000 do milion (svedočenja Cadika Danona, Milana Duzemlića, Julija Binga).

Nacistički izvori navode 600.000-750.000

Enciklopedija Jugoslavije iz 1962, objavljena u Zagrebu, kaže da je broj žrtava 700.000.

Franjo Tuđman, u svom "Bespuću povijesne zbiljnosti", procenjuje da je broj žrtava svega 3.000-4.000.

Hrvatski izvori danas tvrde da je broj žrtava oko 83.000.

NEZAPAMĆENI SKANDAL U KVIZU! Takmičar podivljao usred studija, bacao i lomio sve pred sobom (VIDEO)

 

Voditeljka popularnog kviza ostala je u šoku nakon što je takmičar posle izgubljenog poena počeo da baca sve oko sebe.

Program je išao uživo, pa je voditeljka ostala zatečena, ali i svi u studiju. Iako je pokušala da se pribere, nekoliko trenutaka kasnije je zatražila od režije da pusti reklame, što su i učinili.

Island, kviz
FOTO: PRINTSCREEN

Sve se odigralo u islandskom televizijskom šou programu "Getu Betur", što u prevodu znači "Pogodi bolje". U kvizu se inače takmiče dva tima učenika iz srednje škole ili sa fakulteta, ali niko nije ni pomislio da bi jedan od njih ovako mogao da reaguje na tačan odgovor protivničke ekipe.

Ovo divljanje u studiju postalo je hit na društvenim mrežama, a na snimku se vidi kako takmičar prvo baca čašu vode, potom ruši pult, a onda i napušta studio.

Gledaoci su prokomentarisali kako će ovu epizodu biti teško prestići u gledanosti.

недеља, 21. фебруар 2021.

REGION U SUZAMA: Iznenada preminuo legendarni jugoslovenski rukometaš Zlatko Saračević!

 

Strašna tragedija pogodila je hrvatski rukomet.

Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević  preminuo je u koprivničkoj bolnici nakon što mu je pozlilo posle pobede njegovog kluba Podravke nad Lokomotivom.

Saračević se nije dobro osećao nakon utakmice, a pozlilo mu je po izlasku iz dvorane.

U blizini je bila trener golmana Podravke Barbara Stančin koja je pozvala hitnu pomoć.

Dvorana se nalazi jako blizu pa je hitna pomoć stigla brzo, a legendarni hrvatski rukometaš je prebačen do obližnje bolnice

Reanimirali su ga u kolima hitne pomoć, a preminuo je nakon što su ga oživljavali 40 minuta.

AMERIKANAC SE KONAČNO POKLONIO ĐOKOVIĆU: Novakov večiti kritičar SKINUO KAPU Srbinu i najavio KLJUČNI MEČ godine!

 

Jedan od onih koji su komentarisali veliku pobedu srpskog tenisera je i bivši američki teniser Endi Rodik jedan od Đokovićevih večitih kritičara.

"Džoker je toliko dobar. Tokom godina je rutinski pobeđivao brojne sjajne tenisere na Australijan openu. Ne postoji mesto na terenu gde možete da ga napadnete. To je kao da ne možete da zadate udarac bokseru koji može da vas nokautira obema rukama. Poštovanje", napisao je Rodik na Tviteru

Rodik je pomalo iznenadio komentarom, usledila je polemika, pa je pojasnio svoje reči,

"Uvek govorim onako kako je. Pronađite mi jedan primer da nisam ukazao Novaku poštovanje za nešto što je uradio na terenu. Imam pravo da se ne slažem sa nekim stvarima van terena, ali u potpunosti poštujem njegovu igru. On je nestvaran."

Kulminacija je bila pitanje da li će Novak završiti sezonu sa najviše grend slemova.

"Nisam baš najbolji u matematici, ali za to bi bilo potrebno da Rafa ne osvoji Rolan Garos. Ne idem tako daleko, ali ako Novak pobedi Rafu na Rolan Garosu ove godine biće veoma teško reći da nije najbolji. Naravno, to će pokazati vreme, ali to bi bio veliki korak ka tome", zaključio je Rodik

HRVATSKI MEDIJI O DARI IZ JASENOVCA: Zle ustaše i nemoćni Srbi! Kritičar: "Toliko klanja u dva i po sata TEŠKO JE IZDRŽATI


 Nakon sinoćne premijere filma "Dara iz Jasenovca", koji govori o zločinima ustaša u logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata, u hrvatskim medijima pojavile su se brojne reakcije, od zameranja na boji uniformi i prikaza logora kao mesta gde nije bilo zatočenih Hrvata, do konstatacije da je izostanak nomanacije za Oskara doživljen u Srbiji kao "nacionalna katastrofa".

Filmski kritičar Nenad Polimac za Jutarnji list piše da je "toliko klanja u dva i po sata filma uistinu teško izdržati".

Prema njegovim rečima, filmovi koji se, za razliku od "Dare iz Jasenovca", jesu našli u trci za Oskara - bosanski "Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić i ruski "Dragi drugovi" Andreja Končalovskog, takođe se bave pokoljima koje je organizovala država, "ali su to sveli na metaforu".

On filmu zamera i monotoniju koja zavlada nakon prikaza ekstremnog nasilja i kada se upoznaju svi logoraši.

"Ne može se priča graditi na zločestim ustašama i nemoćnim Srbima, treba tu nekakva gradacija, razigrana fabula kakvu je Antonijević imao u 'Spasitelju", konstatuje Polimac.

U tekstu se navodi i da su srpski mediji izostanak nominacija shvatili kao "nacionalnu katastrofu".

"Da su mogli, obrušili bi se teškim kaznama na drske strane kritičare i stvorili su atmosferu da je svet opet protiv njih, kao i devedesetih kad su im proglasili sankcije i organizovali bombardovanje NATO", dodaje se u tekstu objavljenom u Jutarnjem listu.

Autor teksta takođe ocenjuje da je Antonijević pogrešio kad je gurnuo film u takmičenje za Zlatni globus i Oskara, jer se "našao u društvu u kojem ne spada".

Prema njegovima rečima, to nije izdanak "world cinema" koji tamo prosperira, već pre provincijalni uradak, za koji ipak kaže da je vrlo često na solidnom zanatskom nivou, koji svodi račune u ni danas razrešenim nacionalnim sukobima.

Kao potencijalni razlog emitovanja filma na RTS, Polimac navodi želju da se "uveri javnost kakvim je nepravdama bio izložen navodno sjajan srpski film i podari nezadovoljstvo široke publike protiv svega što je izvan granica njihove države".

"Je li to antihrvatski film? Pre bi se mogao proglasiti antiustaškim, što je krajnje legitimno, ali zanima jedino publiku s ovih prostora", piše Polimac, dodajući da je "antikatolicizam već problematičniji" i da se kardinal Alojzije Stepinac bunio protiv dela sveštenstva koje je pristalo uz ustaše.

"Nekakvog odmaka u svemu tome je ipak trebalo biti", zaključuje autor, podsećajući na reči glumca Marka Janketića, koji tumači ulogu zapovednika sistema koncentracionih logora Maksa Luburića da "treba praviti filmove o tuđim, ali i o svojim gresima".

"Večernji list" ocenjuje da je potez da se film emituje prvo na televiziji, a ne u bioskopu bio "poprilično čudan", i dodaje u recenziji da "Dara iz Jasenovca" pretenduje "da bude svojevrsna srpska 'Šindlerova lista', film koji će govoriti o patnjama jednog naroda i fašističkim zločinima".

U tekstu objavljenom na ovom portalu konstatuje se da je "očigledna namera radnje da prikaže ustaše što krvoločnijima i nehumanijima".

"Naravno, niko ne može da porekne da su se u Jasenovcu događali strašni zločini, da su deca gušena plinom, ljudi ubijani maljem i klani velikim noževima, ali to ne znači da je trebalo od tih likova da se prave karikature", dodaje se u tekstu Samira Mile.

"Večernji" ističe da je autor filma Predrag Gaga Antonijević napravio nekoliko faktografskih grešaka, pa se navodi da su ustaše u filmu nosile crne uniforme "iako je službena uniforma bila svetlozelene boje, a crne uniforme su nosili samo pripadnici Crne legije".

Zamera se i ubacivanje časnih sestara u Staru Gradišku, premda, kako navodi autor teksta, one tamo nisu nikad bile.

Komentarišući prikaz fotografije nadbiskupa Alojzija Stepinca na zidu u logoru, u tekstu se ocenjuje da to nije verovatno jer je "poznato je da je Stepinac tokom rata i sam spasio puno dece i osuđivao ono što se događalo u Jasenovcu".

"Takođe, po ovom filmu ispada kako su u Jasenovcu bili samo Srbi, Jevreji i Romi, te da nije bilo Hrvata. Jedina Hrvatica koja osuđuje ustaše pojavljuje se na početku filma", dodaje se.

Komentarišući glumce i likove, za koje kaže da su "većinom nabacani za potrebe pojedinih scena", autor daje "poseban bonus glumcima koji glume ustaše koji pričaju hrvatski s dorćolskim ili vojvođanskim naglaskom".

U tekstu se pohvaljuje muzika iz filma "Dara iz Jasenovca", koju potpisuju Aleksandra Kovač i Roman Goršek, koje se "ne bi posramili ni najveći holivudski spektakli".

Za kraj, Antonijeviću se u tekstu objavljenom u "Večernjem listu" predlaže da pogleda "Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić, "gde može da se vidi kako se jednako grozni zločini mogu napisati mnogo bolje napisanim likovima i bez prskanja po ekranu u stilu jeftinih horora".

KRALJ NE DA TRON! NOVAK 9. PUT OSVAJA TROFEJ NA AUSTRALIJAN OPENU: Srbin počistio Medvedeva za 18. Grend slem u karijeri! (VIDEO)

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po 9. put u karijeri postao je šampion Australijan opena!

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak je u velikom finalu popularnog Ozi opena ubedljivo savladao 25-godišnjeg Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2). Meč je trajao jedan sat i 53 minuta.

Drugi put u karijeri Novak je osvojio tri titule u nizu na Australijan openu. Naravno, to nikome nije pošlo za rukom.

Novak je tako stigao do 18. Grend slema u karijeri i sada na samo dva koraka od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su po 20 puta slavili na najprestižnijim turnirima.

Novak Đoković

Prvi teniser sveta je dobro počeo meč, igrao je ubedljivo i brzo i poveo je sa 3:0, ali je Medvedev posle toga uspeo da izjednači na 3:3. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise sve do 12. kada je Đoković napravio novi brejk i osvojio prvi set.

Medvedev je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski igrač posle toga osvojio četiri uzastopna gema i poveo sa 4:1. On je igrao sigurno, napravio je brejk i u osmom gemu i stekao dva seta prednosti.

Đoković je bio ubedljiv u nastavku, koristio je veliku nervozu i lošije servise Medvedeva i poveo sa 3:0. Ruski teniser je posle toga uspeo da osvoji gem na svoj servis i smanjio na 1:3. Posle toga su obojica osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u poslednjem osmom gemu napravio novi brejk i osvojio treći uzastopni trofej u Melburnu, ukupno deveti.

Novak Đoković

субота, 20. фебруар 2021.

BUKMEJKERI ŠOKIRALI! ZAČUĐUJUĆA KVOTA NA POBEDU NOVAKA: Kladionice REKLE SVOJE pred duel Đokovića i Medvedeva!

 

Veliko finale zakazano je za nedelju, a kladionice su predvidele ko bi u duelu Đokovića i Medvedeva mogao da bude veći favorit.

I rarazliku od prethodnih godina kada nije bilo dileme u čije vitrine će otići trofej Australijan opena ovog puta situacija je malo drugačija. 

Novak Đoković, trofej, Australijan Open, Melburn
foto: AP

Medvedev, kome je ovo drugo grend slem finale, u strašnoj je formi, s obzirom, na to da ne zna za poraz 20 mečeva u nizu.

Zbog toga se u dogodilo nešto što odavno nismo videli. Iako je prvi teniser sveta i osmostruki šampion Melburna Nole nije apolutni favorit.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kvota na pobedu našeg asa u svetskim kladionicaam kreće se od 1.85 do 1.92. S druge strane kvota na Medvedeva je od 1,95 do 2.03.

A ono što je posebno zanimljivo jeste da je kvota na pobedu Đokovića nekoliko nedelja pred početak turnira u Australiji bila je 2, a na Medvedeva 6.

петак, 19. фебруар 2021.

CELA JUGOSLAVIJA SE OPRAŠTA OD BALAŠEVIĆA: Za Đoletom tuguju Zagreb i Sarajevo, zbog njega usred Hrvatske pisali ćirilicu


 Đorđe Balašević je ostavio dubok trag ne samo u Srbiji, već u celom regionu.

Kakva je veličina bio, vidi se i po tome što se u mnogim krajevima nekadašnje Jugoslavije obožavaoci opraštaju od njega.

Sveće za pokoj duše Đorđa Balaševića večeras su paljene širom Hrvatske, u Zagrebu, Zadru...

U centru Zagreba su se Đoletovi fanovi okuplili pevajući njegove pesme.

Ispred zapaljenih sveća neko je postavio transparent na kome ćirilicom piše: "Bećarac", sa jasnom aluzijom na "Stih na asfaltu", pesmi u kojoj se, između ostalog, kaže:

"Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom".

Zadar
Zadarfoto: Printscreen Facebook

Obožavaoci lika i dela čuvenog kantautora su se okupili i u Sarajevu, na Skenderiji, gde pale sveće i gde su zapevali njegovu čuvenu pesmu "Kada odem"...

Takođe, i mediji u celom regionu se utrkuju ko će lepše da napiše o neprevaziđenom srpskom umetniku.

Đorđe Balašević (67) preminuo je danas na Infektivnoj klinici KC Vojvodina od posledica korona virusa.

JEDNOM SU GA PITALI DA LI LJUBAV MOŽE DA SE POTROŠI Đorđe je tada odgovorio: Voleo bih opet da čekam Olju da strči niz stepenice


 Đorđe Balašević, čuveni kantautor, napustio nas je u 67. godini života, a uvek je isticao da mu je tokom godina najveća podrška bila supruga Olivera Balašević.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević
foto: ATA images

Nakon filma "Kao rani mraz", koji su radili zajedničkim snagama, Đole je odgovorio na pitanje - da li ljubav tokom godina može da se potroši?

- Postoji pesma "Nedostaje mi naša ljubav", i teško da bih išta imao da dodam. Ne zato što nema ljubavi, nego zato što mi se čini da je nikad nema dosta - kazao je on jednom prilikom.

- Voleo bih da opet čekam Oliveru Savić da strči niz stepenice Studenjaka, ali ne znam šta bi nam sad Aleksa na to rekao? Puno toga se promenilo, ali ništa nije potrošeno. Samo je utkano u vreme od prvog juna sedamdeset devete do danas - dodao je Đole.

Olivera je takođe imala šta da kaže na ovu temu.

- Čula sam da može da se potroši ljubav, ali moja priča je drugačija. Mislim da se i strast i bliskost, ako je to šifra za "ljubav", samo menjaju, kao godišnja doba. Ipak je i čovek deo prirode, nije to tako komplikovano. Opadne poneki list, ojača poneki koren. I sve je tu. Ako je seme palo na pravo mesto - kazala je ona tada.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević, Olivera Balasevic

TUGA ISPRED DOMA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Građani pale sveće, odaju poštu velikom kantautoru


 Ispred kuće Đorđa Balašević u Novom Sadu na vest o njegovoj smrti počeli su da se okupljaju poštovaoci, prijatelji i komšije koji su palili sveće i donosili bukete cveća.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević
foto: Stefan Stojanović

Student i Balaševićev komšija je došao da oda poslednju poštu legendarnom kantautoru.

- Đole je bio osoba koja je za sekund umela da nasmeje, ali i da rastuži čoveka, onako rekao bih pozitivno u njegovom fazonu i po tome ću ga pamtiti, rekao je on. 

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Pre nekoliko dana izvor blizak porodici otkrio je da se kantautor oseća dobro i da se šali sa lekarima, međutim, po poslednjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević, Duško Vujošević
foto: Stefan Stojanović, Printscreen Youtube


четвртак, 18. фебруар 2021.

NEBESKI SKOK PAVKOVA: Pogledajte kako je Zvezda izbegla poraz od Milana VIDEO


 U četvrtom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena Milan Pavkov je glavom savladao Donarumu i doneo Crvenoj zvezdi izjednačenje (2:2) u prvom meču šesnaestine finala fudbalske Lige Evrope protiv Milana.

Objavljenо 22.45

Pavkov se sjajno snašao u kaznenom prostoru posle centaršuta i udarcem glavom zatresao mrežu Milana.

Treba reći i to da je poslednji deo meča Crvena zvezda igrala sa igračem manje, jer je zbog dva žuta kartona u 77. minutu isključen Milan Rodić

NOVAK DJOKOVIC ZAVRSAVA TENISKU KARIJERU FOTO (VIDEO)

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u utorak je savladao Aleksandra Zvereva i plasirao se u polufinale Australijan opena, a jedna scena sa tog meča privukao je veliku pažnju navijača.

Poznato je da Novak ima problem sa povredom stomačnog mišića i da na razne načine pokušava da ublaži bol kako bi mogao da igra na najvišem nivou.

Na meču protiv Zvereva Đoković je na povređenom mestu imao veliki flaster, međutim, on se tokom meča odlepio, pa je srpski as rešio da ga skine kako bu ne bi smetao.

Naravno, Novak je bio u kadru dok je skidao flaster, pa su navijači koji su pratili meč putem TV ekrana ostali zatečeni prizorom koji su videli:

"Da li je ono bila neka tetovža?"

"Kakvi su ovo hijeroglifi?"

U pitanju je zaštitni flaster koji služi za oporavak mišića i sprečava ih da se previše istežu. Flasteri postoje u raznim bojama, a Novak je na sebi imao jedan koji je ukrašen ornamentima

POVODOM DANA GRADA: Fondacija Nikole Jokića obezbedila poklone za somborske osnovce


 Proslavljeni srpski košarkaš i as Denver Nagetsa Nikola Jokić i ove sezone blista na praketima najjače lige sveta, ali i ne zaboravlja svoje korene i odakle je potekao, pa će ponovo obradovati mališane iz svog rodnog Sombora.

Povodom proslave Dana grada Sombora – 18. februara, fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ zajedno sa Košarkaškim klubom „Joker“ svakom učeniku od prvog do osmog razreda iz Sombora poklonila majicu, a sve sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života u osnovnim školama.

- Ovo je bila odlična prilika da naše osnovce podsetimo da je Sombor grad šampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Jokić, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stiže do uspeha – rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora i potom dodao:

- Ovom akcijom bilo je obuhvaćeno svih 20 osnovnih škola sa opštine Sombor, podeljeno je šest hiljada majica i zato moram da istaknem veliku zahvalnost svim dobrim ljudima, a posebno fondaciji „Nikola Jokić i prijatelji“ i KK „Joker“ na ovom divnom gestu koji je na najlepši mogući način upotpunio našu proslavu Dana grada Sombora – zaključio je Ratković.

Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ od 2016. godine obezbedila je donaciju sportske opreme za oko 2500 sportista iz Sombora. Takođe, pomagala je u lečenju bolesne dece, zatim kovid ambulante tokom pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru...

- Maksimalno se trudimo da pomažemo i podržavamo lokalnu zajednicu, jer nam je želja da kroz ovakve i slične programe na najbolji način predstavimo Sombor i usmerimo pažnju na naš grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budućnosti ćemo se potruditi da zajedničkim snagama uradimo još dobrih stvari za Sombor. Naš cilj je da se bavimo razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta već i u drugim sferama života – konstatovao je Branislav Jokić, Nikolin otac, jedan od rukovodilaca Fondacije.

Osim Branislava Jokića i gradonačelnika Antonia Ratkovića, veliku podršku u realizaciju ove akcije pružili su Milan i Srđan Stojkov, čelnici Košarkaškog kluba „Džoker“, Darko Kosanović, direktor sportskog centra u Somboru i kompanija „Cvetex“.

NOVAK OTKRIO DA SNIMA FILM Konačno će doakati hejterima! Navijači će videti sve što se dešava IZA KULISA!


 Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da trenutno snima dokumentarni film u kojem će se između ostalog videti i svi detalji iza kulisa ovogodišnjeg Australijan opena.

"Snimam dokumentarac, sve će se to videti na ekranima, do kraja ove godine, mogu da najavim i to. Beležim dosta stvari koje doživljavam u ovom periodu, u poslednjih nekoliko meseci, pa ćete imati prilike sve to da vidite“, rekao je Novak na konferenciji za medije nakon plasmana u finale Australijan opena.

Đoković je danas u polufinalu Ozi opena sa ubedljivih 3:0 savladao ruskog tenisera Aslana Karaceva.

Novaku se plasirao deveto finale Australijan opena u karijeri u kom će pokušati dadođe do devete titule u Melburnu i ukupno 18. Grend slema.

Finale je na programu u nedelju u 9.30.  

NOLE U ISTORIJSKOM DEVETOM FINALU MELBURNA Novak počistio Karaceva u tri seta! Za titulu AO protiv boljeg iz meča Cicipas-Medvedev


 Najbolji teniser sveta je u tri seta savladao ruskog tenisera Aslana Karacova (6:3, 6:4, 6:2).

Đoković je posle sat i 55 minuta igre izborio deveto finale Melburna, a u nedelju će se boriti za deveti trofej na ovom Grend slemu.

Teniseri su u prvom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do osmog, kada je Đoković bez izgubljenog poena napravio brejk i poveo sa 5:3. On je naredni servis gem osvojio bez izgubljenog poena i posle 35 minuta poveo je u meču.
Srpski teniser je bio ubedljiv i u nastavku, poveo je sa 5:1, a u osmom gemu je servirao za set kada mu je Karacev oduzeo servis i smanjio na 3:5. Ruski teniser je zatim osvojio i gem na svoj servis, a u devetom gemu imao je dve brejk lopte koje je Đoković uspeo da spasi, pa je branilac titule stekao dva seta prednosti.

TOK MEČA

3. SET - 6:2

6:2 - NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU AUSTRALIJAN OPENA!

5:2 - Brejk Đokovića! Novaka gem deli od finala Australijan opena!

4:2 - Đoković je odličan na servisu! 

3:2 - Novak vraća brejk!

2:2 - Karacev se ne predaje! Stigao do brejka i izjednačio

2:1 - Rus ovog puta pažljivije servira i bez izgubljenog poena osvaja gem

2:0 - Đoković duplira prednost

1:0 - Odlično! Novak pravi BREJK na startu trećeg seta


уторак, 16. фебруар 2021.

NOVAKOV POGLED PUT VELIKOG FINALA: Šta je Đokoviću donela, a šta odnela današnja pobeda nad Sašom Zverevim!

 

U mečevima u kojima je imperativ pobede – očekivano – ogroman za obojicu takmaca, ne treba biti previše razočaran što nivo tenisa često ne ispuni očekivanja. Drama i neizvesnost retko kada izostanu, naročito kada se „lomi“ rezultat – i ako je konačni ishod povoljan, sve je oprošteno i utisak je, naravno, bolji. Ali, teško je ne spomenuti u rezimeu četvrtfinalnog meča Đoković – Zverev da je obilovao pasažima loše igre i jednog i drugog protivnika, pogotovo u njegovom uvodnom setu.

Ovom prilikom je Đoković igrao za svoju 80. pobedu na Australijen openu, Zverev nastojao da po treći put pobedi našeg asa i time zabeleži svoju prvu pobedu nad top 10 igračem na Grend slemu - a početak meča nije mogao da bude gori. Kao i pre 10 dana na ATP Kupu, Zverev beleži brejk u prvom servis-gemu Đokovića i osvaja prvi set u taj-brejku, koji je svakako mogao da bude izbegnut da je prvi igrač sveta imao više koncentracije tokom celog prvog dela igre, nekarakteristično i prečesto grešivši u razmenama udaraca sa osnovne linije – što Zverevu daje dodatno samopouzdanje pred nastavak meča. Iako je i kod Zvereva prisutna povreda stomačnih mišića, sigurno je Novakovo stanje više zabrinjavajuće – i postavlja se pitanje: da li je Novak smeo da, na ovaj način, izgubi prvii deo igre i primora sebe da igra mnogo duži meč nego što bi za njega bilo poželjno u ovoj situaciji – pa i ako se uzme u obzir i predstojeći meč polufinala protiv Karaceva?

Srećom, Novak tada odigrava svoj najbolji set danas protiv Zvereva – otvorivši ga prednošću od 3:0 u gemovima, predstavivši mnogo bolji servis (preko 90% osvojenih poena posle prvog) i igru skoro bez (neiznuđenih) grešaka (2 u odnosu na 21 iz prvog). 29 minuta po njegovom početku i uz visoku realizaciju brejk lopti, nada je vraćena i rezultat glasi 1:1 u setovima. A onda, neočekivano – „deža vi“ prvog seta...

Ni po čemu, osim možda po pretpostavci da bi moglo doći do trenutnog zamora kod Novaka posle ovakva dva seta, ne bi bilo moguće očekivati ovakav početak trećeg seta – u kome Novak ponovo prikazuje nedostatke u realizaciji najvažnijih poena i bukvalno prekopiranom duplom servis greškom ponovo pruža brejk-prednosti Nemcu koji on potvrđuje vođstvom od 3:0. Brine i nedostatak elementa Novakovog riterna, što ga stavlja u pasivnu situaciju iz koje previše često pravi potpuno iznenađujuće greške. Ipak, naš as uspeva da se domogne prvog gema u setu ponajviše zahvaljujući trenutnom opuštanju protivnika, koji ne kažnjava loše Novakove drop-šotove, između ostalog. Velika borba za Novakov povratak u set se vodi u petom gemu, kada se posle propuštene brejk prilike i lake greške iz bekhend riterna Novak oslobađa frustracije rasturanjem reketa o pod – i od tada stvari neumitno kreću na bolje za prvog favorita ovog turnira. Đoković biva u stanju da podigne koncentraciju, postaje mnogo efikasniji i precizniji u agresivnom stilu igre, ritern je ponovo na visokom nivou i stavlja dodatni pritisak na Zvereva – koji napokon podleže tome i kreće da pravi duple greške na svoj servis i time omogućava da Novak vrati brejk. Đoković je taj koji u daljem toku seta (i meča) nameće strateška rešenja u sve češćim dugim razmenama – menjajući bekhend spin za slajs u dijagonalama, nadmudrujući se čestim kombinovanjem paralela i dijagogonala različitih dužina, rizikujući sa dropovima i kraćim loptama oko servis linije – ali njegovo odlično kretanje mu daje tu mogućnost i samopouzdanje da tako i nastavi do optimističnih 2:1 u setovima i glasnog povika bodrenja sebe da istraje do kraja.

I ako ste mislili da je bilo dovoljno da Novak dva puta u ovom meču započne set sa rezultatskim zaostatkom od 3:0 – gle čuda, prevarili ste se. Jedina varijacija na temu je bila što Novak trpi brejk na svoj servis u drugom gemu seta, i to što je propustio sijaset šansi da već u narednom servis-gemu Nemca vrati brejk. U tom periodu igre obojica takmičara prave nekoliko duplih servis-grešaka i „razmenjuju usluge“ neiznuđenim greškama iz igre. Ipak, Srbin je taj koji manje tada manje greši, bolje servira i po treći put danas posle uvodnog brejka rezultat u setu glasi 3:3. Uzdizali su se i padali Đoković i Zverev u narednih 6 gemova, propuštene su brojne prilike sa obe strane, ali je važno da je Novak uspeo da dobrim servisima (22-im asom, da budemo tačni) odbije poslednju priliku za brejk pri vođstvu Zvereva od 6:5 – i time stekne važnu psihološku prednost pred početak taj-brejka.

Obojica igrača uz sličnu igru onoj iz prethodnih gemova drže svoj servis do i posle prve meč lopte za Đokovića (6:5, servis Zverev), ali posle uvek rizične promene strana na 6:6 Đoković pravi krucijalni mini-brejk posle još jednog vanserijskog riterna našeg asa – koji onda svojim 23. asom na T liniju dolazi do konačne pobede sa 3:1 u setovima, tek koji minut pre jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu.

Potvrdio je Novak u izjavi za Kurir da je ovo bio meč koji je kod njega stvorio do sada najveću nervozu i nivo tenzije pre nego što je i počeo – jer je, u ovim okolnostima, predstavljao još veći izazov nego što bi to inače bio slučaj. Takvo stanje blokira igrača, tera ga da troši previše „unutrašnje“ energije i vodi više računa o prevenciji bola nego o efikasnom korišćenju svih raspoloživih resursa da bi bio postignut željeni nivo igre, opuštenost pri udarcima i samopouzdanje pri servisima. Zato je ova i ovakva pobeda prvog igrača sveta sjajna vest za sve njegove poklonike, jer je pobeđen jedan od najtežih protivnika na ATP turneji, što šalje važnu poruku svim budućim protivnicima – u Melburnu, i dalje...